Dag 20 Villa Bottelier, 29 april 2010

Bon bini,

Gerrit Jan heeft veel geduld met mij (ik ook met hem, maar daar gaat het nu niet over). Hoewel hij na al onze jaren van samenzijn toch echt wel weet dat mijn richtingsgevoel 0 is, is hij toch weer overstag gegaan.

Daar gaat nog wel wat aan vooraf.

Want, we wilden vanmorgen inchecken, kreeg Gerrit Jan dat niet via internet voor elkaar. Overal het telefoonnummer van KLM gezocht. Toen ik wat gevonden had, bleek het nummer niet meer in gebruikt te zijn. Ik dacht te weten dat er richting Zuikertuin een KLMstore zat, Dus is hij daar met Daan naar toe gereden, bleek niet zo te zijn, dus is hij naar Hato gereden. Je mag toch verwachten dat er op de luchthaven altijd wel iemand is die je kan inchecken. Helaas pindakaas, tussen 13.00 en 15.00 zou er pas iemand zijn….dus onverrichter zaken naar huis, balen natuurlijk.

Na wat verder speurwerk bleek er bij winkelcentrum Promenade een KLM store te zitten. 10 Wachtende voor ons…….toen we uiteindelijk aan de beurt waren, bleken ze daar alleen tickets te verkopen. Je moest zelf op de computer daar inchecken. Nu had Gerrit Jan dat ook al geprobeerd en dat lukte niet, dus moesten we het maar weer proberen. Stoelen 2 x 3 op rij 14 met iets meer ruimte en niet te vergeten 2 raampjes (die Timo en Yasmine al geclaimd hebben), niet gek. Inmiddels waren we een ijsje voor Yasmine en 2 uur verder….

Daarna mij afgezet bij Penha, Gerrit Jan en Yasmine zouden gaan informeren bij de carwash of die morgen open is. De auto moet schoon teruggezet worden en morgen is het Koninginnedag, dus ze hebben dat ding meteen voor Naf 15,00 van binnen en buiten laten reinigen. Ik was intussen (eindelijk) klaar bij Penha en zou naar hun toe lopen. Nee dus, ik verdwaalde natuurlijk weer, had geen idee waar ik zat. Inmiddels had ik mijn eega gebeld die me wel weer ergens op zou komen pikken, maar het was erg druk op de weg, dus ik stond al redelijk lang als eens soort trofee op de T-splitsing (Mercuriusweg/Saturnusstraat). Bloedheet, blote jurk aan en boordevol met tassen. Komt er een wat oudere dame op me afgelopen om te vragen hoe het met me gaat. Ze had al een aantal malen gekeken of ik er nog stond en haar man zei dat iemand me vast op zou komen pikken, maar dat duurde haar nu toch te lang. Ze woonde in het huis dat uitkeek op de kruising. Ze maakte zich zorgen om me, vroeg of ik binnen bij haar wilde komen en wat wilde drinken, lief hé. Ik heb dan ook wel een heel betrouwbaar hoofd……Een paar tellen later kwam Gerrit Jan er al aan.

Daarna de laatste boodschappen bij Vreugdenhil (voornamelijk snaaierijen voor in het vliegtuig om de kids zoet te houden). Na een lekkere duik in het zwembad, Gerrit Jan en ik hebben stiekem de oefening gedaan die we bij de waterbeleving geleerd hadden (die psychedelische) en topless beneden op de ligstoelen gelegen om de laatste zonnestralen mee te pikken. De jongens zaten boven, maar waren not amused toen ze mij beneden zo zagen liggen. Als iemand anders het op het strand doet vinden ze het okay, maar hun eigen moeder…….dat is andere koek.

Het strand is er dus vandaag niet meer van gekomen, maar dat is niet zo erg. Er staan al wat koffers ingepakt, ééntje met vuile was, de andere met wat nog schoon is. Enfin, het einde zit er toch echt aan te komen.

Morgen rond 15.05 vertrekt het vliegtuig, op Koninginnedag. Misschien is er nog wel wat extra’s, want we vliegen tenslotte KONINKLIJKE luchtvaartmaatschappij.

Marcel (overbuurman, schatje) haalt ons Zaterdagmorgen in alle vroegte op. Timo is heel benieuwd hoe Lotje het maakt, die wil hij nu het zover is, toch wel heel graag weer knuffelen, met dank aan Annette (ook een schat), die zorgt dat ze niets tekort komt.

Bedankt lieve allemaal voor al jullie leuke, stoere, boeiende en ontroerende reacties tijdens onze reis. Leuk dat jullie zo met ons meegeleefd hebben. Ik hoop elkaar binnenkort weer ’live’ te ontmoeten.

Dikke kus vanuit een warm Curaçao.

3 Responses to “Dag 20 Villa Bottelier, 29 april 2010”

 1. Gerty Backhaus Says:

  Beste allemaal,
  Ontzettend leuk om jullie belevenissen te lezen. Ik vroeg me af wanneer jullie weer terug zouden komen en nu blijkt dat vandaag te zijn. Ik hoop dat jullie een goede terugreis hebben en ben zeer benieuwd naar meer verhalen. Groetjes,
  Gerty Backhaus

 2. Hetty Says:

  hele goede thuisreis, we komen snel eens horen of jullie tips hebben voor als wij naar de dolfijnen gaan

 3. Karin Jansen Says:

  Ha Lidy,

  Wat een leuk verslag is het geworden. Volgens mij hebben jullie allemaal vreselijk genoten. Maar wat vliegt de tijd voorbij, jullie komen alweer terug. We spreken snel weer een keer af en hoor ik graag alle verhalen! Liefs, Karin

Leave a Reply