Dag 19 Villa Bottelier, 28 april 2010

Bon bini,

Dag oop,

Even een speciaal berichtje voor jou! We hebben zo’n week geleden een prachtige kaart voor jou gekocht. Let wel, dat is ook de enige kaart die we verstuurd hebben, speciaal voor jou, oop. Hoewel dat versturen nogal wat voeten in de aarde had. Wat bleek. Een kaart was zo gekocht, u kent dat wel zo’n leuke met drie lachende dolfijnen erop. Volgens Yasmine stond GeeGee er ook op. Een paar dagen laten konden we bij de Bruna in Zuikertuintje ook zowaar een postzegel scoren, een hele dure. Maar nu komt het, waar doe je zo’n ding op de bus. In Nederland zie je bijna op elke hoek van de straat zo’n rode jongen staan. Nu, hier is dat anders. Volgens de dame aan de kassa zou er bij de kerk een staan. Eenmaal bij de kerk aangekomen, niets. Twee dames gevraagd, echte locals, die wisten ook niet waar er een brievenbus was. Erg vreemd allemaal. Hoe versturen die mensen hier dan de post? Ik kan niet anders concluderen, dan dat de mensen die post hebben, het in hun eigen Amerikaanse postbusje doen, eentje met zo’n rood vlaggetje erop en dat de postbode het dan meeneemt? Wellicht kan iemand die iets meer van de Curaçaose gewoontes kent, ons daarover informeren. Uiteindelijk waren we een paar dagen later via een alternatieve route op weg naar de Westpunt. Zes paar ogen waren bezig om de panden langs de route af te struinen, op zoek naar een brievenbus. Uiteindelijk zagen we een oude verkleurde bus hangen en hebben we de kaart daarin gestopt. Nu maar hopen dat ie ooit aankomt………nu ja, de intentie was goed.

Na alle inspanningen van de afgelopen 18 dagen, was er vandaag een dag van relatieve rust. Vanmorgen constateerden we dat de slagaderlijke bloeding van mijn eega over was en durfde hij het aan om te gaan duiken. Daarna Daan en Jurgen gechanteerd met kennis van hun huiswerk, alvorens ze mochten gaan duiken. Dat is redelijk gelukt.

Na een zwembadochtend, vanmiddag naar Ocean Encounters, bij Lions Dive gegaan voor een duik bij Directors Bay. De mannen zijn met duikuitrusting en al met de boot vertrokken. Timo, Yasmine en ik hebben ons uitstekend op het strand van Lions Dive vermaakt. Lions Dive is een resort met alles d’r op en d’r an, vlak naast Seaquarium. Ligstoeltjes gehuurd die onder een met palmbladeren bedekt afdakje stonden. Lekker gesnorkeld en natuurlijk van tevoren eerst goed gesmeerd, want de zon, hoewel het bewolkt was, blijft verraderlijk scherp. Rond een uur of 16.30 waren de mannen weer terug. Ze hebben mooie vissen gezien en zelfs een schildpad in het wild. Daar waren wij eigenlijk wel weer jaloers op. Nog even met z’n allen in het water wat snorkelen en weer terug naar huis. Laatste spullen uit de koelkast opeten en alvast een beetje spullen verzamelen want we zullen er toch aan moeten om aan de terugreis te denken……………

Wat morgen betreft? Nena Sanchez misschien. Timo moet op school een spreekbeurt over kunst houden, dat in combinatie met nogmaals Porto Marie, daar is het ook mooi snorkelen. Ik laat het u weten.

Fijne dag!

One Response to “Dag 19 Villa Bottelier, 28 april 2010”

 1. annette Says:

  Hallo daar,

  Ja dan is het al bijna zo ver om weer naar huis te gaan. Maar een geluk jullie komen in het Hollandse mooie weer terug.
  Velden vol met paardenbloemen en overal groen gras. Mooie bloesem aan de bomen en snorkelen ja dat kan in de Rijkerswoerdse plas daar komt toch een duik centrum.
  Volgens mij zijn onze brievenbussen tegenwoordig oranje !!
  Ik heb genoten van het leuke vakantieverslag.
  Maar nu zouden wij nog graag even willen weten met welke vlucht jullie terugkomen en hoe laat de taxi zaterdag op schiphol moet staan ?
  Ik heb al een e.mail gestuurd naar jullie en Marcel een SMS naar de mobiel van Lidy maar tot nu toe nog geen reactie ontvangen. Het kan ook zijn dat jullie daar willen blijven ?
  Succes met het inpakken.

  Groetjes Annette en fam.

Leave a Reply