Dag 18 Villa Bottelier, 27 april 2010

Bon bini,

Er zijn van die vakanties dat je weer hevig naar huis verlangt, of soms gewoon een beetje. Ik herken dat deze keer helemaal niet. Het is zo zalig hier.

Vanmorgen met Yasmine rond 08.00 uur boodschappen gedaan bij Vreugdenhil. We zijn al bijna bekenden hier….

Wat me altijd opvalt is dat er overal zoveel personeel loopt, zo ook hier in de supermarkt. Iemand die de vakken vult, iemand voor de schoonmaak, kassa, iemand die klaarstaat voor je vragen waar de producten liggen en niet te vergeten, iemand die je boodschappen inpakt, naar de auto brengt en ze er ook nog voor je inzet (fooi wel gewenst). Jammer alleen dat er hier thuis niet iemand is die de spullen hier enkele trappen opsleept.

Vandaag is het er dan toch van gekomen, we zijn weer richting Westpunt gereden om bij Jaanchies te gaan eten. Jaanchies staat voor Jantje. Jantje is een wandelende menukaart, waar onder andere leguaan verkrijgbaar is, of naakte garnalen, maar met een jasje aan kan ook. Jantje is een doorsnee man, beetje stevig, bril op, middelgroot met een wit overhemd, spijkerbroek en witte sandalen. In mijn herinnering was hij veel schmutziger dan hij nu in werkelijkheid was.

Van het restaurant is één kant half open, daar staan struiken waaraan bakken hangen. In die bakken worden per dag kilo’s suiker gedaan, waardoor er de hele dag van allerlei vogels zitten te kwetteren en ruzie te maken om wie er nu uit de bak mag eten. Ook hier winnen de sterkste…..de duiven.

Natuurlijk hebben we allemaal leguanenvlees geproefd. Het is erg zacht vlees, dat je kluift van de botjes. Ik hoop tenminste dag het leguanenvlees was, want toen Yasmine naar het toilet moest, lag daar in de hoek een kakkerlak op zijn rug, druk met z’n pootjes te zwaaien in een poging zich om te draaien. Gelukkig lukte dat niet, want dan had ik erop moeten gaan staan en volgens mij kraken die dingen enorm. Misschien ligt hij er nu nog wel….of is hij toch in de pan terecht gekomen.

Na de heerlijke hap zijn we naar Playa Kalki gereden, ligt ook op de Westpunt. Mooi strandje, zeer smal en kort. Leuk houten terras/restaurantje erbij. Alleen moest je als je de zee in wilde, over een soort dammetje stappen, dat gemaakt was van laag hekwerk met koraal ertussen. Verder was de stroming vrij pittig en liep het erg steil af, dus niets voor Yasmine, helaas. Maar we waren niet voor één gat gevangen, de Knipstranden stonden ook nog op ons wensenlijstje. De Kleine Knip waar we neerstreken was ook prachtig. Breder strand met wat houten picknickbankjes met zo´n rieten afdakje erboven, verder geen faciliteiten. Aangezien ik gisteren bijna mijn snorkelkans misliep, omdat de kinderen de snorkels ingebost hadden, had ik er nu maar vast van tevoren één gereserveerd.

De stroming was hier ook best wel pittig. Het is dan niet slim om met je zwemvliezen aan de zee in te lopen. Yasmine en ik knalden lekker met onze bips op de stenen. Nu kan die van mij er beter tegen dan die van Yasmine. Maar goed, de boys hebben zo´n plezier in het snorkelen. Je hebt geen kind meer aan ze. Zelfs Yasmine zwemt inmiddels met een snorkel op en vindt de vissen prachtig. Er was ook heel veel te zien, al meteen vanaf dat je het water ingaat. Gerrit Jan was aan het strand gekluisterd vanwege zijn slagaderlijke bloeding van gisteren. We kijken of we vanavond het gaasje eraf kunnen halen en of het dan dicht blijft zitten, anders wordt er waarschijnlijk niet meer gedoken…

Nu we Playa Kalki en de Kleine Knip gezien hadden, wilden we toch ook weten hoe de Grote Knip eruit zag, dus daar ook nog even heen gekacheld om daarna toch echt terug naar huis te gaan. Er moet tenslotte nog wel huiswerk gemaakt worden, ja ja!

Wat betreft de plannen voor morgen? Dat laten we even rustig op ons afkomen.

One Response to “Dag 18 Villa Bottelier, 27 april 2010”

  1. Marjon Says:

    Hoi Lieve familie,

    Wat is het genieten zeg voor jullie Het straalt van de foto’s af en ook zeker uit het verhaal, wat jij Lidy, elke keer weer zo mooi beschrijft.
    We hebben hier ook al aardig mooie lente dagen alles staat nu in bloei erg mooi weer. Ik wil jullie nog hele fijne laatste dagen toe wensenen ben wat vroeg maar alvast een hele goede terug reis ook. Zal wel weer even wennen zijn eenmaal terug in ons kikkerlandje.

    Veel liefs Marjon.

Leave a Reply