Dag 15 Villa Bottelier, 24 april 2010

Bon Dia..

Wat een zaligheid om hier nog even te mogen genieten. De vorige keer zijn we de dag na de therapie direct vertrokken. Nu hebben we nog tot Vrijdag.

Vandaag een lazy day gehad. Een beetje uitgeslapen, de jongens dan, maar niet echt heel erg lang. Dat lukt hier gewoon niet. Voor mijn gevoel is heel Curaçao altijd vroeg uit te veren. De basisschool begint hier bijvoorbeeld al om 07.00 uur en is klaar om 13.00 uur. De kinderen lopen trouwens allemaal in eenzelfde t-shirt als een soort schooluniform. Wat ze er onder aan willen mogen ze zelf weten.

De schooltijden stond de jongens wel aan, het uniform wat minder.

Uiteindelijk ben ik met de boys naar Willemstad vertrokken. Niet speciaal om wat te kopen, maar lekker te shoppen. Eerst stelde ik voor dat Gerrit Jan mij zou halen en brengen, omdat ik niet veel fiducie heb in mijn persoonlijke routeplanner. Bij nader inzien vond ik het van weinig emancipatie getuigen, dus heb ik de kaart erbij gepakt en ben met de jongens zelf gereden. Tot in Punda ging het goed. Bij de parkeerplaats dacht ik nog één verder te kunnen, maar bleek ik op die hoge brug uit te komen, dus een rondje brug gedaan en geparkeerd in Otrabanda, ook goed. Eerst heeft Daan nog wat Nikes gescoord (ja, ja, maat 45 bij 15 jaar!!) voor een prikkie. Ik nog een duikbril met snorkel, ook een stuk goedkoper dan bij de officiële diveshop. Daarna de Koningin Emmabrug over (dat is de pontjesbrug die van Punda naar Otrabanda gaat). Hij wiebelde behoorlijk, want er staat vandaag weer een straf windje. Even bij Penha naar binnen geweest om wat voor Anita te halen, want die is vandaag jarig, gefeliciteerd! Jurgen heeft er Diesel, only the brave gehaald. Past natuurlijk helemaal bij hem..

Rondje Willemstad gegaan, nog bij de drijvende markt langs geweest en wat gedronken op de handelskade. Het leuke was dat de Emmabrug open ging en er vanaf de raffinaderij een enorm containerschip onder die hoge brug doorkwam om naar open zee te varen. Het blijft een spectaculair gezicht.

Eigenlijk stellen de winkels in Willemstad niet zo heel veel voor. Er zijn wat juweliers, maar de prijs scheelt niet met Nederland. Verder nog de nodige souvenirshops en wat merkwinkels. Niet echt verder iets gescoord. Wel veel aanbiedingen van onder andere GUESS tassen, maar de verleiding toch weerstaan. Als je de jongens bij je hebt en hen om advies vraagt, krijg je van elk van hun een ander antwoord en wordt de keuze er niet makkelijker op. Of eigenlijk wel, gewoon niets kopen.

‘s Middags de kinderen thuis gelaten om nog even bij shoppingmall Zuikertuintje te gaan kijken. Het is een vrij nieuwe mall met onder andere een Bruna, maar verder geen bijzonderheden, zodat we binnen 15 minuten weer buiten stonden.

Snel richting de telefoonwinkel bij ons in de buurt gereden. Had ik al verteld dat Gerrit Jan zijn telefoon in zijn zwembroek had laten zitten tijdens de Family swim? Dat is niet echt handig, want dat ding is nu een aquarium geworden. Daarbij komt dat bij internetbankieren zijn telefoonnummer gebruikt wordt om TAN codes te SMS’en. Beetje lastig dus.

Na al deze verhitte shopmoves, lekker in het zwembad gedoken. Vanavond mogen de kinderen toch écht weer aan hun huiswerk werken, anders gaat dat niet goed komen. Yasmine is inmiddels in slaap gevallen op de bank op de porch. Gerrit Jan is aan het koken. Ik duik straks weer lekker in mijn boek. Ben al met nummer 3 bezig. Dat is pas vakantie!!

En morgen?

Denk de Westpunt, misschien een boca en een stukje Christoffelpark met de auto. Ik meld me morgen weer.

Ayo

One Response to “Dag 15 Villa Bottelier, 24 april 2010”

  1. De Verloopjes Says:

    Wat gaat de tijd toch snel. Nu alweer de therapie op z’n eind en iedereen is weer een diploma rijker! En voor GJ is blijkbaar ook het echte relaxen begonnen zonder mobiel :-)
    Geniet nog even van de tijd daar! Wij genieten van een heerlijk lenteweekend hier. De kippenkuikens, die ik op mijn verjaardag heb gekregen, zijn gisteren voor het eerst in het buitenhok gegaan. Ze hebben het prima overleefd met ’s nachts nog wel een broedlamp erboven. Jullie zien ze wel als jullie weer in Nederland zijn. Denk er nog maar niet aan.

    De kusjes, MKSWJ

Leave a Reply